Begrensede gjenstander i håndbagasje

Vil du vite hva du kan pakke i håndbagasjen? For å hjelpe deg med forberedelsene, skal vi forklare hvilke gjenstander som er begrensede eller forbudte. Sjekk om det er begrensninger for gjenstandene dine.

Væsker

Du kan ta med sjampo og andre væsker i små beholdere opptil 100 ml per gjenstand. Du må plassere all væske sammen i en gjennomsiktig og lukket plastpose, med en kapasitet på opptil én liter. Hvis du ønsker å ta med deg mer enn det, kan du pakke resten i innsjekket bagasje.

Du kan alltid ta med:

  • barnemat som skal spises under flyvningen;
  • medisiner som skal tas under flyvningen, sammen med en resept eller legeerklæring;
  • spesiell diettmat som skal spises under flyvningen;
  • forseglede tollfrie varer.

Elektroniske enheter og litiumbatterier

Det er tillatt å ta med 15 elektroniske enheter med et litiumbatteri på opptil 100 Wh, og 20 ekstra litiumbatterier eller nødladere opptil 100 Wh. Hvis du vil ta med deg et litiumbatteri på opptil 160 Wh i håndbagasjen, enten i en enhet eller som reserve, må du be om tillatelse. Batterier større enn 160 Wh er aldri tillatt. Enheter og batterier skal ikke være skadet, defekte eller tilbakekallet.

Hvert reservebatteri må være pakket separat i originalemballasjen. Har du ikke originalemballasjen lenger? Dekk batterikontaktpunktene med isoleringsteip og pakk hvert batteri i en separat plastpose. Vær oppmerksom på at du ikke har lov til å lade reservebatterier om bord.

Legg merke til at det finnes en rekke enheter du kan ta med, men ikke kan bruke om bord: fjernstyrte leketøy, TV-apparater, sendere, VHF-skannere eller mottakere og enheter med aktivert mobilnettverktjeneste. Disse enhetene kan forstyrre systemene i flyet vårt.

Elektroniske sigaretter

På de fleste ruter kan du ta med en elektronisk sigarett og reservebatterier hvis du bærer dem på deg under flyturen. Dessverre kan du ikke ha e-sigaretten i håndbagasjen din. Merk at reglene kan variere fra land til land. Vi anbefaler deg at du alltid sjekker de lovlige restriksjonene i landene du besøker.

Å bruke en elektronisk sigarett, eller å lade den eller batteriene, er aldri tillatt om bord.

Smart bagasje

Du kan ta med deg en smartbag utstyrt med et litiumbatteri annet enn knappcellebatterier hvis du fjerner dette batteriet. Kan du ikke ta ut batteriet? Da er det ikke tillatt å ta med bagen, verken om bord eller i lasterommet.

Pulver til eller fra USA

Reiser du til eller fra USA? Du kan ta med pulver og pulverlignende stoffer i håndbagasjen, men kun på opptil 350 ml per gjenstand. Hvis du ønsker å ta med deg mer enn det, kan du pakke resten i innsjekket bagasje. Hvis pulveret er uforseglet og det er noen tegn på tukling, kan du ikke ta med pulveret.

Vi anbefaler deg å pakke alt pulver i innsjekket bagasje hvis du ikke trenger det under flyturen, for å minske ventetiden ved sikkerhetskontrollen.

Urner er unntatt fra disse restriksjonene.

Les mer om å ta med en urne

Forbudte gjenstander

Du kan ikke ta med følgende gjenstander i håndbagasjen din:

Vanlige spørsmål

Trenger du hjelp?

Selv om vi har inkludert det meste av informasjonen om begrensede eller forbudte gjenstander, kan forskjellige lokale regler kan gjelde. Sørg alltid for at du sjekker reglene til den lokale flyplassen og flyselskapet

Er gjenstanden din ikke nevnt på denne siden eller har du noen spørsmål om håndbagasjen din? Vennligst kontakt reisebyrået ditt eller KLMs kundekontaktsenter.