Spesialbagasje

Du kan ta med deg ulike typer uvanlig og spesialbagasje på KLM-flyvningen: sykkelen din, sportsutstyr, musikkinstrument, ekstra gjenstander for barn, eller en brudekjole. Her finner du ut hvordan du tar disse gjenstandene med deg og når du skal reservere.

Bagasjegrense og priser for ruten din

Sjekk den nøyaktige bagasjegrensen og ekstra bagasjeavgifter for din spesifikke rute og reiseklasse.

Sportsutstyr

I noen tilfeller må du reservere transport av utstyret ditt eller trenger å betale en ekstra avgift, så vennligst sjekk de spesifikke kravene for sportsartiklene dine.

Spesialbagasje for barn

Foruten barnas bagasje, kan du ta med noen ekstra gjenstander. I noen tilfeller må du gjøre en reservasjon, så sjekk kravene til dine spesifikke gjenstander.

Musikkinstrumenter

Du kan ta med deg instrumentet som håndbagasje, innsjekket bagasje eller transportere det på et ekstra sete, avhengig av størrelse og vekt.

Instrumenter som håndbagasje

Du kan ta med deg musikkinstrumentet ditt om bord hvis det ikke overstrider størrelsen på vanlig håndbagasje, det er pakket forsvarlig, og det får plass i bagasjehyllen på flyet vårt: maksimalt 55 x 35 x 25 cm og opptil 12 kg på Economy Class og Premium Comfort Class eller 18 kg på Business Class. I så fall trenger du ikke å gjøre en reservasjon. Hvis et instrument er større enn vanlig størrelse på håndbagasje, kan det kun aksepteres på et ekstra sete eller i lasterommet.

Instrumenter på et ekstra sete

Hvis musikkinstrumentet ditt veier opptil 45 kg, kan du oppbevare det på et ekstra sete. Høyden på instrumentet ditt må ikke overstige 140 cm. På europeiske flyvninger som betjenes av Embraer-fly er maksimum høyde 122 cm. Et unntak på disse flyvningene er gjort for celloer. Maksimal tillatt høyde på celloen din på Embraer-flyet vårt er 140 cm, og maksimal dybde er 33 cm. Vær oppmerksom på at du må reservere dette setet på forhånd ved å kontakte oss.

Instrumenter som innsjekket bagasje

Du kan ta med deg musikkinstrumentet i stedet for et kolli innsjekket bagasje. Er instrumentet ditt tyngre eller større enn hva som er inkludert i billetten din? Du må betale et gebyr for overvekt eller overdimensjonert bagasje.

Veier musikkinstrumentet ditt mellom 32 kg og 45 kg, eller er det større enn 300 cm (lengde + bredde + høyde)? Du må gjøre en reservasjon for å ta det med deg. Vennligst foreta reservasjonen din så tidlig som mulig, men ikke senere enn 48 timer før avreise.

Instrumenter som frakt

Veier musikkinstrumentet ditt mer enn 45 kg? Dessverre kan vi ikke transportere det for deg. Kontakt et tredjeparts spedisjonsbyrå som kan hjelpe deg med transporten.

Brudekjole

Men først: gratulerer med bryllupsdagen din! Du kan alltid ta med deg brudekjolen i stedet for et kolli innsjekket bagasje.

Hvis du reiser interkontinentalt og det er nok lagringsplass, kan du ta med deg brudekjolen i kabinen i stedet for et kolli med håndbagasje. Sørg for at den er pakket i en klespose som oppfyller de vanlige grensene for vekt og størrelse for håndbagasje. Hvis det ikke er nok lagringsplass, ber vi deg om å sjekke den inn ved gaten.

Urne

Vi kondolerer. Du kan ta med deg en urne i enten håndbagasjen eller innsjekket bagasje så lenge den ikke er laget av metall. Urnen må være forseglet og pakket godt inn, slik at andre passasjerer ikke kan se at det er en urne. Du må også vise krematoriumsertifikatet ved sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Flytte på levninger av mennesker

Vi kondolerer så mye. Vennligst kontakt en spesialisert begravelsesdirektør eller fraktspesialist om du skal reise for å transportere en kiste. De kan hjelpe deg med å ordne alt det nødvendige. Begravelsesdirektøren sørger for at vi vet at du transporterer en kiste.

Andre typer spesialbagasje

Er gjenstanden din ikke nevnt på denne siden? Kontakt alltid reisebyrået ditt eller KLMs kundekontaktsenter for å være sikker på hva du kan ta med deg.

Vanlige spørsmål