Medisiner og medisinsk utstyr

Du kan alltid ta med deg medisiner om bord når de er foreskrevet av lege. Les mer om å ta med medisiner, supplerende oksygen og andre typer medisinsk utstyr.

Ta med medisiner

Hvis du trenger medisiner under flyturen, må du sørge for å pakke dem i håndbagasjen. Vi ber deg også om å ta med resepten fra legen, skrevet på engelsk, for medisiner og sprøyter. På denne måten kan toll- eller sikkerhetspersonalet sjekke resepten hvis de har spørsmål.

Våre fly har begrenset kjøleplass om bord. Hvis medisinen din må avkjøles, anbefaler vi at du tar med kjølebag eller termos. Medisiner i små pakker kan lagres i kjøleskapet om bord.

Oksygen om bord

Enten du tar med eget supplerende oksygen, eller du vil at vi skal skaffe det til deg, må du kontakte oss minst 48 timer før avreise.

Oksygen fra KLM

Vær oppmerksom på at du må betale et gebyr på 275 EUR per flyvning når du bruker supplerende oksygen fra oss.

Vi kan justere oksygenforsyningen til den nøyaktige mengden som er nødvendig for din medisinske tilstand (maksimalt 5,2 liter per minutt). Våre kabinansatte vil hjelpe deg med å bruke dette utstyret.

Reise med medbrakt oksygen

Har du med deg ditt eget supplerende oksygen? Disse enhetene kan brukes om bord hvis de er batteridrevne, eventuelt også hvis de må kobles til et strømuttak:

  • bærbar oksygenkonsentrator (POC)
  • utstyr for kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP)
  • respiratorer

Ta med deg nok oppladede batterier. Vi kan ikke garantere strømuttak ved hvert passasjersete om bord. Med tanke på en mulig forsinkelse må batteriene dine vare minst 150 prosent av flyvningens forventede maksimale varighet. Oppbevar batteriene under setet slik at du lett kan nå dem.

Andre typer medisinsk utstyr

Du kan ta med deg visse typer medisinsk utstyr eller hjelpemidler om bord, hvis disse kan plasseres under et sete eller festes til et tilstøtende sete.

Vi kan ikke garantere at du får tilgang til strømuttak om bord, så husk å ta med nok oppladede batterier. Med tanke på en mulig forsinkelse må batteriene dine vare minst 150 prosent av flyvningens forventede maksimale varighet. Disse batteriene skal plasseres under setet foran deg.

Er din type medisinsk utstyr ikke nevnt på denne siden? Ta kontakt med oss for å snakke om hvilke muligheter du har til å ta det med.