Delft Blue-hus

Nysgjerrig på våre Delft Blue-miniatyrhus? Vi viser deg vårt nyeste tillegg til samlingen og forklarer hvordan du får ditt eget.

Om våre KLM-hus

Du har sikkert sett dem rundt omkring: våre Delft Blue-miniatyrhus, fylt med nederlandsk gin. Hvert av dem viser en ekte nederlandsk bygning. Disse unike gavene har eksistert siden 1950-tallet og er ekte samlerobjekter! Du mottar en når du reiser på Business Class på en interkontinental flyrute.

Hus #104: Jernbanestasjonen Valkenburg aan de Geul

Den 7. oktober hvert år feirer vi bursdagen vår ved å presentere et nytt hus. I 2023 opprettet vi en miniatyr av jernbanestasjonen Valkenburg aan de Geul for 104-årsdagen vår.

Denne slottslignende bygningen ble designet av arkitekten Jacob Enschedé i stil med den tidlige engelske nygotiske stilen og ble konstruert av limburgsk mergel. Den ble først brukt 23. oktober 1853 – for nesten 170 år siden – langs den første internasjonale togforbindelsen mellom Maastricht og Aachen. Byen Valkenburg aan de Geul er en turistattraksjon, og stasjonen ble kåret til en av de mest verdsatte stasjonene i Nederland i fjor. Vi valgte denne stasjonen delvis på grunn av den viktige rollen som toget fortsetter å spille for tilgjengeligheten til Nederland. KLM ønsker å bruke toget oftere i kombinasjon med flyreiser.

Delft Blue-hus-appen

Alle våre 104 hus har alle en unik historie verdt å lese! Last ned vår Delft Blue-hus-app for å lese mer og holde styr på samlingen din.