Barn som reiser alene

Reiser barnet ditt uten medfølgende voksen? Det må være veldig spennende for dem! Med tjenesten vår for barn som reiser alene garanterer vi at barnet ditt får hjelp fra bakke- og kabinpersonalet vårt. Sjekk når du må ha medisinsk klarering, og hvordan det fungerer.

Tjeneste for barn som reiser alene

Vi vil gjøre vårt beste for å sikre at barnet ditt reiser så komfortabelt som mulig, selv når de reiser alene. Vi sørger for at de når riktig fly, holder øye med dem under flyvningen og hjelper til i tilfelle forsinkelser eller andre forstyrrelser.

Tjenesten er tilgjengelig for alle direktefly. Transfer for barn som reiser alene er kun tillatt på KLM-, Air France- og Delta Air Lines-flyvninger.

Obligatorisk for barn fra 5 til og med 14 år

Reiser barnet ditt fra 5 til og med 14 år alene, og reiser uten en medfølgende voksen på 18 år eller eldre? Eller reiser barnet ditt i en annen reiseklasse enn den medfølgende voksne? Vær oppmerksom på at du alltid er pålagt å bestille tjenesten for barn som reiser alene, i tillegg til den vanlige billetten.

Valgfritt for ungdom fra 15 til og med17 år

For barn i alderen 15 til og med 17 år gamle, er tjenesten for barn som reiser alene frivillig. Hvis du velger å ikke bestille tjenesten, vil vi betrakte barnet ditt som en voksen passasjer.

I tilfelle flyforsinkelse eller kansellering hjelper vi med glede, hvis barnet ditt nevner hans eller hennes alder og behov for assistanse til KLM-betjeningen. Imidlertid, for dedikert tilsyn i tilfelle flyforstyrrelser, sørg for at du bestiller tjenesten for barn som reiser alene.

Slik fungerer det

Dersom barnet ditt reiser alene, kan du bestille billetten med den obligatoriske eller valgfrie tjenesten for barn som reiser alene via KLM-nettstedet. Sørg for å ordne reisen minst 24 timer før avgang.

Personopplysninger

Etter at du har bestilt tjenesten, vil de oppgitte opplysningene om personene som bringer og henter barnet ditt til og fra flyplassen være tilgjengelig i Min Reise. På denne måten kan vi sørge for at barnets flyvning blir problemfri.

Avgang

Ta med barnet ditt til innsjekkingsskranken på flyplassen minst 2,5 timer før avgang. Du må bli på flyplassen til flyet som barnet reiser med er avreist.

Pass på å ta med en gyldig form for identifikasjon for barnet ditt og personen som slipper av barnet ditt på flyplassen. Vennligst oppgi også 4 utskrevne, utfylte og signerte kopier av skjemaet som beskriver detaljene til de som slipper av og henter barnet ditt. Alle 4 skjemaer må signeres av forelder eller verge, samt de som slipper av og henter barnet ditt.

Du kan skrive ut det utfylte skjemaet direkte fra Min Reise, eller laste ned og skrive ut PDF-versjonen av dokumentet.

Under reisen

Før avgang vil våre ansatte følge barnet ditt til setet i flyet. Under flyvningen vil kabinpersonalet vårt holde øye med barnet. Vi tar dem med til en spesiell lounge for barn som reiser alene hvis de har en lang transfer.

Ankomst

Etter ankomst følger vi barnet ditt til ankomsthallen for å bringe det til personen som du har autorisert til å hente han eller henne. De må ta med en gyldig identifikasjon som samsvarer med informasjonen på skjemaet du fylte ut. Merk at de må signere skjemaet før avgang.

Kostnader

For å bruke tjenesten for barn som reiser alene, betaler du prisen for en voksenbillett, i tillegg til et servicegebyr. For direktefly vil dette være mellom 100 EUR og 150 EUR. Alle flyreiser med transfer har en ekstragebyr på mellom 200 EUR og 300 EUR. For tur/retur-billetter betaler du gebyret to ganger.

Vanlige spørsmål