KLMs reiseguide

Paradiset utenfor kysten av Jakarta

Få øyeblikk før du lander i Jakarta, kikker du ned på dusinvis av små øyer i Javahavet. Dette er den vakre øygruppen Pulau Seribu — velsignet med palmetrær, sandstrender og korallrev. Og selv om noen av øyene ikke er lenger enn en halvtime med båt unna Jakarta, føler du deg som i en helt annen verden.

Nature
En havskilpadde i korallrevet

En havskilpadde i korallrevet

Plass for skilpadder

Øyene utenfor kysten av Jakarta kalles Pulau Seribu, som betyr "Tusen øyer"’. Navnet er en overdrivelse, det er "bare" 110 øyer – men hver eneste en av dem er unik på sin egen måte. Jo lenger en øy ligger fra fastlandet, desto klarere er vannet og desto finere er sanden på strendene. Disse øyene rett utenfor kysten har ikke bare vakker natur å by på, men også historiske skatter — i seg selv en grunn til å besøke dem. I 1615 anla nederlenderne et skipsverft på øya Onrust, der de vedlikeholdt skipene til Det nederlandske østindiakompaniet. I årene som fulgte bygde de også et fort av rød stein og koraller på naboøya Kelor. Selv om britene ødela disse bygningene ved flere anledninger, står en god del ruiner igjen. Øya Pramuka ligger et stykke unna, og er kanskje den travleste i øygruppen - selvfølgelig relativt sett, sammenlignet med Jakarta. Øya har en sommerfuglhage og et senter for avl av skilpadder. Hvis du er heldig, kan du se unge skilpadder bli satt ut i havet.

Tiger Island Village & Eco Resort

Tiger Island Village & Eco Resort

En natt i paradis

Pulau Macan er en gruppe øyer som ligger bare 90 minutter med båt fra hovedstaden. Et av feriestedene på øya, Tiger Island Village & Eco Resort, er rett og slett bygget av drivved. De stilige og komfortable bungalowene ligger gjemt mellom tropiske blomster og palmetrær. Betegnelsen "øko" overholdes omhyggelig her, ettersom de fleste ansatte på feriestedet er lokale, grønnsakene komme fra stedets egen hage, møblene er laget av lokale snekkere og vannet i dusjen er oppsamlet regnvann. Her kan du tilbringe dagene med å utforske undervannsverdenen, eller padle over til en naboøy.

Se guide Fra NOK 6 556*

Relaterte artikler

*Alle beløp er oppgitt i NOK. Avgifter og ekstragebyrer er inkludert. Det kreves ikke bestillingsgebyr, men et ekstragebyr for betaling kan bli lagt til. Prisene som er vist kan variere avhengig av billettprisenes tilgjengelighet. Du vil se det endelige totalbeløpet når du velger betalingsmåte.

Værmeldingen er levert av World Weather Online. Air France-KLM er ikke ansvarlig for nøyaktigheten til disse dataene.