KLMs reiseguide

Før friheten i Jakarta

Lapangan Merdeka – Frihetsplassen – i Jakarta er mer enn bare en plass med sentral beliggenhet. Det var herfra nederlenderne styrte landet i kolonitiden, og der indonesierne senere stolt feiret sin uavhengighet. Det er grunnen til at denne grønne plassen er omkranset av kolonibygninger, historiske museer og monumenter som fortsatt minner om den indonesiske kampen for uavhengighet.

Arts & Culture
Masjid Istiqlal

Masjid Istiqlal

Oder til friheten

Selv om Merdeka-plassen i dag symboliserer Indonesias uavhengighet, var det ironisk nok den nederlandske guvernøren Daendels som beordret byggingen av plassen i 1870. Han bodde i et nyklassisistisk palass på Kongeplassen (Istana Merdeka), som fortsatt står på nordsiden av plassen. Noen få minutter til fots fra plassen finner du Istiqlal-moskeen, som også er bygget til ære for den nasjonale uavhengigheten. Fra obeliskens utkikkspunkt er det vanskelig ikke å få øye på denne modernistiske moskeen, men dimensjonene blir ikke tydelige før du står rett foran den og kikker inn – det er en av de største moskeene i Sørøst-Asia. Bak den ligger den tidligere Waterloo-plassen, som også har et frihetsmonument. Statuen av en mann som befrir seg fra håndjernene, støpt i kobbermynter, symboliserer frigjøringen av Papua. Hvis du går en tur rundt i området, vil du oppdage mange eksempler på koloniarkitektur, blant annet den nygotiske katedralen og Finansdepartementet.

Nasjonalmonumentet

Nasjonalmonumentet

En tidsreise

Mellom statsdepartementene på vestsiden av plassen ligger Nasjonalmuseet, som er et godt utgangspunkt hvis man vil lære om Indonesias historie. Samlingen av mer enn 240 000 gjenstander er inndelt i ulike kategorier, inkludert forhistorie, religion og etnologi. Hinduistiske og buddhistiske skulpturer, gullboller fra Ramayana, en krone som tilhørte sultanen på 1700-tallet og porselen fra Yuan-dynastiet – du finner det her. De fire etasjene i den nye museumsfløyen er i sin helhet viet folkeslagene i Indonesia. Spesielt interessant er seksjonen tilegnet Flores-mannen, en forhistorisk mann som bodde på Flores, og som ikke var mer enn en meter høy.

Se guide Fra NOK 6 086*

Relaterte artikler

*Alle beløp er oppgitt i NOK. Avgifter og ekstragebyrer er inkludert. Det kreves ikke bestillingsgebyr, men et ekstragebyr for betaling kan bli lagt til. Prisene som er vist kan variere avhengig av billettprisenes tilgjengelighet. Du vil se det endelige totalbeløpet når du velger betalingsmåte.

Værmeldingen er levert av World Weather Online. Air France-KLM er ikke ansvarlig for nøyaktigheten til disse dataene.