Reservasjon for kjæledyr

Uavhengig av om kjæledyret ditt reiser i kabinen eller i lasterommet, her er alt du trenger å vite for å gjøre en reservasjon.

COVID-19

Tjenestene våre kan ha endret seg for å forhindre spredning av COVID-19.

Les de nyeste COVID-19 oppdateringene

Hvordan ta med kjæledyret ditt

Selv om vi vil ønske alle katter og hunder velkommen, er det dessverre begrenset plass i flyet vårt. Antallet kjæledyr vi kan ta med, avhenger av flytypen, reisemålet og flyselskapet som betjener ruten. Vennligst reserver plass til kjæledyret ditt så snart som mulig etter at du har bestilt flyvningen din. Gjør reservasjonen senest 48 timer før avgang.

Merk at kjæledyret ditt må være minst 10 uker gammel og reise på samme flyvning som deg.

Kjæledyr i kabinen

Du kan ta med 1 katt eller hund i kabinen. Kjæledyret ditt bør passe inn i en reiseveske eller et transportbur. Maksimale dimensjoner er 46 x 28 x 24 cm siden du må ha det under setet foran deg. Samlet vekt på kjæledyr og reiseveske/transportbur må maks. være 8 kg. Det er ikke tillatt å ta kjæledyret ditt ut av transportburet under flyvningen, så sørg for at de er små nok til å kunne bevege seg komfortabelt.

Det er ikke mulig å ta med et kjæledyr i kabinen på Business Class på interkontinentale flyvninger, siden det ikke er plass til kjæledyret ditt under setet foran deg.

Kjæledyr i lasterommet

Er kjæledyret ditt for stort til å reise i kabinen? Du kan ta med opptil 3 kjæledyr i lasterommet. De kan dele samme transportbur hvis de ikke veier mer enn 14 kg hver, og de er:

  • To voksne dyr av omtrent samme størrelse, eller
  • tre dyr på opptil seks måneder gamle fra samme kull.

Sørg for at samlet vekt på kjæledyr og transportbur ikke overstiger 75 kg.

Unntak

Det er ikke mulig å ta med kjæledyret ditt i lasterommet hvis:

  • transfer-tiden din er lengre enn 3 timer, eller
  • flyvningen din betjenes av en Boeing av flytypen 787-9 eller 787-10.

Planlegger du å reise mellom 28. oktober og 31. mars? Da kan du ikke ta med kjæledyret ditt i lasterommet på noen av KLMs Cityhopper-flyvninger (betjenes av Embraer-fly).

Kortsnutede dyr

Kortsnutede kjæledyr kan ha problemer med å puste under flyvningen grunnet høye temperaturer og stress. Fordi din pelskledde venn skal reise trygt og komfortabelt, kan vi ikke transportere de fleste av disse kjæledyrene i lasterommet. Du kan imidlertid ta dem med deg i kabinen, eller transportere dem som frakt. Vennligst sjekk rasen på katten eller hunden din før du foretar en reservasjon.

Vi har inkludert de fleste kortsnutede dyr. Er rasen til kjæledyret ditt ikke nevnt, men du tror at kjæledyret ditt kan være kortsnutet? Vi anbefaler på det sterkeste å kontakte KLMs kundekontaktsenter eller reisebyrået ditt.

Kostnader

For å ta med deg kjæledyret ditt, betaler du et gebyr på 75 til 400 EUR per enkeltreise. Vi innser at dette er en stor prisforskjell; gebyret varierer avhengig av reisemålet ditt og avreiseflyplassen din. Du kan se den eksakte prisen når du foretar en reservasjon.

Kjæledyr vi ikke kan transportere

Vi kan dessverre ikke transportere kjæledyret ditt hvis:

  • du ønsker å ta med et annet dyr enn en hund eller en katt;
  • samlet vekt på kjæledyr og transportburet er mer enn 75 kg;
  • transportburet er større enn 292 cm (L + B + H);
  • hunden eller katten din reiser på en annen flyvning enn deg;
  • hunden eller katten din reiser til et land hvor myndighetene kun tillater transport av kjæledyr som frakt.

I slike tilfeller anbefaler vi at du kontakter et spesialisert spedisjonsbyrå.