Sustainable Flight Challenge

SkyTeam arrangerer Sustainable Flight Challenge for andre gang den 16., 17. og 18. mai. Under denne utfordringen vil 22 flyselskaper, inkludert KLM og KLM Cityhopper, fly sin mest bærekraftige flyvning. Etterpå skal deltakerne implementere og dele bærekraftige løsninger.

Mer bærekraftige løsninger

Flyvninger er foreløpig ikke bærekraftig. Sustainable Flight Challenge hjelper oss og andre flyselskaper å utvikle nye ideer for bærekraftige løsninger. Alle flyselskaper deler sine ideer og løsninger, alle lærer av hverandre.

Om mulig implementerer vi disse initiativene og/eller løsningene etter utfordringen. Flyselskapet som implementerer flest ideer fra Sustainable Flight Challenge etterpå vinner en pris.

Nye ideer

I tillegg til vellykkede ideer fra forrige utfordring, har vi også utviklet nye ideer for årets utfordring. Her er to av våre nye initiativer:

  • Drivstoffleverandøren har forbedret vårt bærekraftige luftfartsdrivstoff (SAF, et mer bærekraftig alternativ for drivstoffet vi bruker til flyene våre: parafin), for å spare mer CO₂-utslipp.
  • Vi prøver ut ulike måltider om bord for å redusere påvirkningen av næringskjeden vår.

Bærekraftighetsinnsats

Sustainable Flight Challenge-initiativene er ikke de eneste initiativene vi bruker for å øke vår bærekraft. Vi legger til 1 % bærekraftig luftfartsdrivstoff til drivstoffsystemet på Amsterdam Lufthavn Schiphol for alle flyvninger som har avgang derfra, og investerer i flåtefornyelse, resirkulering, støyreduksjon osv.

Ansattes bærekraftighetsutfordring

Våre ansatte er involvert i flyvningene som deltar i Sustainable Flight Challenge. Ansatte delte ideene sine for utfordringen under Employee Sustainability Challenge. Rundt 130 ideer ble delt.

Del kunnskap

Etter utfordringen kan alle deltakende flyselskaper dele sin kunnskap og erfaringer under et arrangement og på en nettplattform. Deltakerne kan delta i workshops om resirkulering, optimale flyruter og mer. Denne dagen skal prisene deles ut.

Hva er SkyTeam?

KLM er en del av SkyTeam, et globalt nettverk av 20 flyselskaper som jobber sammen for å gi millioner av passasjerer den beste reiseopplevelsen. Vi har som mål å utfordre oss selv, hverandre og bransjen til å innovere. Vi ønsker en bærekraftig fremtid for luftfarten, og innovasjon er en del av det. Innovasjon hjelper oss å gå fra å fly mer til å fly bedre.

Les mer om SkyTeam