Kompensere CO₂-utslipp

Vi vet alle at reiser etterlater et karbonfotavtrykk. Derfor jobber vi hardt med å redusere CO₂-utslippene våre. For å hjelpe deg med å redusere ditt personlige fotavtrykk, har vi opprettet kompensasjonstjenesten CO2ZERO.

CO2ZERO-tjeneste

Med vår CO2ZERO-tjeneste betaler du et lite bidrag for å kompensere for flyets innvirkning på miljøet.

Vi vet godt at flyet i seg selv ikke plutselig blir «grønnere» på grunn av vår CO2ZERO-tjeneste, men ditt bidrag vil absolutt hjelpe. Hvordan? Ved å bruke denne tjenesten investerer du i et prosjekt som reduserer CO₂-utslipp. Dette nøytraliserer fotavtrykket ditt når du flyr.

Skogplantingsprosjekt i Panama

Bidraget ditt går til skogplantingsprosjektet «CO2OL Tropical Mix» i Panama. KLM får ingen andel av donasjonen din; alt blir brukt til å plante nye trær og for å fremme en bærekraftig utvikling. På grunn av dette prosjektet er det allerede plantet over 7,5 millioner trær, og 15 truede arter har kommet tilbake til disse skogene.

Skogplantingsprosjektet i Panama er sertifisert med Gold Standard for Global Goals-merket. Dette kvalitetsmerket utstedes når et prosjekt oppfyller kravene til holdbarhet, biologisk mangfold og flere sosiale aspekter.

tree nursery

How sustainable is CO2 compensation?

Kostnader

Prisen for CO2ZERO-tjenesten beregnes ut ifra flytype, avstanden som flys og flyets historiske lastfaktor. Du betaler:

  • opptil 4 EUR på flyvninger innen Europa;
  • mellom 5 EUR og 16 EUR på interkontinentale flyvninger.

For en mer omfattende oversikt, sjekk prisene per reisemål basert på avgang fra Amsterdam Lufthavn Schiphol. Vi har ikke en oversikt over alle mulige ruter, men du kan sjekke det nøyaktige beløpet for flyreisen din i Min Reise eller når du bestiller en flyvning.

Se en prisoversikt for CO2ZERO

Ansvarskontroll

Det nederlandske konsulentselskapet KPMG gjør en ekstra ansvarskontroll av CO2ZERO-tjenesten. De sjekker om pengene du bruker på tjenesten, faktisk blir brukt til skogplantingsprosjektet i Panama. Dessuten er det de som leverer metoden for å beregne karbonutslippene.

Se rapporten fra KPMG

Vis beregningsmetoden