Trente servicehunder

Hvis du skal ta med deg den trente servicehunden din om bord på en KLM-flyvning, ordner vi gjerne dette for deg. Merk: vi tillater kun trente servicehunder.

Å ta med servicehunden din

Hvis du har med deg en servicehund i kabinen for å hjelpe deg med en funksjonshemming, kan hunden reise med deg gratis. Vær oppmerksom på at vi kun tillater hunder som er trent og kvalifisert til å være servicehund.

Du må fylle ut søknadsskjemaet og sende det via e-postadressen som er nevnt nederst i skjemaet. Sørg for å inkludere en kopi av kjæledyrets pass med angivelse av rase, vekt og størrelse. Vennligst send forespørselen din til KLM CARES minst 48 timer før avreise.

Forbereder reisen din

Sørg for at du i god tid ordner reisedokumenter, vaksinasjoner, helsesertifikater, samt et bevis på at hunden din er en trent servicehund. Vi anbefaler deg å konsultere ambassadene i avreise-, transfer- og ankomstlandet for å finne ut av hvilke dokumenter som kreves.

Atferd i fellesområder

Vær oppmerksom på at hvis hunden din ikke oppfører seg på passende måte i fellesområdene, anser vi ikke hunden din som en trent servicehund. Ved eventuelle tvil, kan en av våre agenter be om tilleggsinformasjon for å sikre at hunden din er trent. Hvis du ikke kan gi en troverdig verbal forklaring, kan ytterligere skriftlig bevis bli bedt om.

Reiser du til eller fra USA?

I tillegg til søknadsskjemaet, må du også fylle ut skjemaet for flytransport av servicedyr fra det amerikanske transportdepartementet (U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Form). Vennligst skriv ut begge skjemaene og ta dem med til flyplassen.

Hund for psykisk støtte

Du kan ta med den trente servicehunden din for psykisk støtte kun når du reiser til og fra USA. Kontroller at hunden oppfyller kriteriene som er angitt på søknadsskjemaene. På flyvninger til alle andre reisemål tillater vi ikke hunder for psykisk støtte.

Under flyvningen din

Av sikkerhetsgrunner kan ikke servicehunden din blokkere en midtgang eller andre områder som ikke får blokkeres. På grunn av dette kan du ikke bestille et sete i en rad ved nødutgang når du reiser med en servicehund. Du kan velge hvilket som helst annet sete du ønsker. Under hele flyvningen må hunden din ha på seg en (bil)-sikkerhetssele. Fest denne sikkerhetsselen til sikkerhetsbeltet ditt.

Hvis hunden din ikke får plass ved det reserverte setet, får du et annet sete i samme reiseklasse. Det er ikke påkrevd av oss å tilby mer plass for servicehunden din eller tilby et sete i en annen reiseklasse enn den du har betalt for. Er det ikke noe sete som har plass til deg og din servicehund uten å skape en hindring? Vi må kanskje be deg om å ta en senere flyvning eller la servicehunden din reise i lasterommet, hvis du har et transportbur som oppfyller kravene.

Flyreiser lengre enn 8 timer

Har du en flyvning som er planlagt til å ta 8 timer eller mer? Vi kan be om dokumentasjon på at servicehunden din ikke vil trenge å gjøre sitt fornødne eller at den kan gjøre dette på en måte som ikke vil skape et helse- eller sanitærproblem om bord.

Andre dyr

Dessverre tillater vi ikke andre servicedyr enn hunder.