Trente servicehunder

Hvis du planlegger å ta med deg den trente servicehunden din om bord på en KLM-flyvning, ordner vi gjerne dette for deg. Merk: vi tillater kun trente servicehunder.

Å ta med servicehunden din

Hvis du planlegger å ta med deg en servicehund i kabinen for å hjelpe deg med en funksjonshemming, kan hunden reise med deg gratis. Vær oppmerksom på at for servicehunder å få adgang til hytta må de ha gjennomgått kvalifisert opplæring og ha gyldig sertifikat. Vi tar kun imot opplærte servicehunder. Emosjonelle støttedyr er ikke lenger anerkjent som servicedyr.

Utfylling av søknadsskjemaet

Du kan legge til din servicehund ved å kontakte oss direkte. Vennligst fyll ut søknadsskjemaet og sende det via e-postadressen som er nevnt nederst i skjemaet. Sørg for å inkludere en kopi av kjæledyrets pass med angivelse av rase, vekt, størrelse og opplæringssertifikat som servicedyr. Send forespørselen din til KLM CARES minst 48* timer før avgang. Vennligst merk: du kan ta med 1 servicehund per person. Du kan ta med 2 servicehunder når du reiser fra eller til USA.

Servicehunden din må være sertifisert av en organisasjon som er tilknyttet Assistance Dogs International (ADI), ADeu (Assistance Dogs International Europe Regional Chapter), International Guide Dog Federation (IGDF), eller en annen sammenlignbar organisasjon.

*Vær oppmerksom på at det er et 96-timers krav hvis du reiser til eller fra Storbritannia.

Forbereder reisen din

Sørg for at du i god tid ordner reisedokumenter, vaksinasjoner, helsesertifikater, samt et bevis på at hunden din er en trent servicehund. For å sørge for at du ikke støter på noen problemer anbefaler vi deg å konsultere de lokale myndighetene dine i avreise-, transfer- og ankomstlandene dine. De kan informere deg om de siste kravene for servicehunder angående avgang, transfer og innreise til et land.

Atferd i fellesområder

Vær oppmerksom på at hvis hunden din ikke oppfører seg på passende måte i fellesområdene, anser vi ikke hunden din som en trent servicehund. Ved eventuelle tvil, kan en av våre agenter be om tilleggsinformasjon for å sikre at hunden din er trent. Hvis du ikke kan gi en troverdig verbal forklaring, kan ytterligere skriftlig bevis bli bedt om.

Under flyvningen din

Av sikkerhetsgrunner kan ikke servicehunden din blokkere en midtgang eller andre områder som ikke får blokkeres. På grunn av dette kan du ikke bestille et sete i en rad ved nødutgang når du reiser med en servicehund. Du kan velge hvilket som helst annet sete du ønsker. Under hele flyturen skal hunden din ha på seg en (bil)sele og være synlig kledd for å indikere servicehundens status (en identifikasjons-brikke eller et synlig skilt på selen). Fest denne sikkerhetsselen til sikkerhetsbeltet ditt.

Hvis hunden din ikke får plass ved det reserverte setet, får du et annet sete i samme reiseklasse. Det er ikke påkrevd av oss å tilby mer plass for servicehunden din eller tilby et sete i en annen reiseklasse enn den du har betalt for. Er det ikke noe sete som har plass til deg og din servicehund uten å skape en hindring? Vi må kanskje be deg om å ta en senere flyvning eller la servicehunden din reise i lasterommet, hvis du har et transportbur som oppfyller kravene.

Flyreiser lengre enn 8 timer

Har du en flyvning som er planlagt til å ta 8 timer eller mer? Vi kan be om dokumentasjon på at servicehunden din ikke vil trenge å gjøre sitt fornødne eller at den kan gjøre dette på en måte som ikke vil skape et helse- eller sanitærproblem om bord.

Reiser du til eller fra USA?

Hvis du flyr til eller fra USA, må du fullføre 2 U.S. skjemaet for flytransport av servicedyr fra det amerikanske transportdepartementet (U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Forms). Skriv ut skjemaene, signer dem for hånd og ta dem med deg til flyplassen.

Hvis du reiser med godkjent servicehund, trenger du ikke fylle ut KLM-skjemaet:

  • For reiser bestilt 48 timer eller mer før avreise, må du sende inn denne dokumentasjonen på forhånd for validering via KLM Cares.
  • For en flyvning som er bestilt mindre enn 48 timer før avgang, kan du vise frem skjemaene ved innsjekkingsskranken eller gaten.

Flyreiser til De forente arabiske emirater

Vær oppmerksom på at du må sende inn forespørselen om å reise til De forente arabiske emirater med servicehunden din 96 timer før flyreisen. Sørg for at du inkluderer all nødvendig dokumentasjon for aksept av servicehunden din ved ankomst til UAE.