Forbereder kjæledyrets reise

Forberedelse er viktig! Se hvilke reisedokumenter du trenger, hvilke krav til transportbur som gjelder for et kjæledyr i lasterommet, og hvordan du kan forberede kjæledyret ditt for reisen.

Reisedokumenter

Pass på at du ordner med kjæledyrets vaksinasjoner, helseattester og reisedokumenter i god tid.

Innenfor EU

Hunder og katter som reiser innenfor EU må identifiseres med en elektronisk brikke. De må også ha et europeisk pass som bekrefter at de er riktig vaksinert.

Utenfor EU

Reiser du til eller fra utenfor EU? Andre regler kan gjelde. Vi anbefaler deg å konsultere ambassadene i avreise-, transfer- og ankomstlandet for å finne ut av hvilke dokumenter som kreves. For å unngå å måtte sette kjæledyret ditt i karantene, sjekk importreglene for reisemålet. Disse reglene avhenger av rabiesrisikoen i landet du reiser fra.

Reise- eller ankomstnekt

Overholder du ikke reglene fastsatt av oss eller ditt avreise-, transfer- eller ankomstland? I så fall kan ikke kjæledyret ditt gå ombord på flyet eller ankomme reisemålet. Vær oppmerksom på at vi ikke er ansvarlige for eventuelle kostnader du måtte ha på grunn av avvisningen av kjæledyret ditt (som ombestillingsgebyrer, hotellopphold eller kennelavgifter).

Kjæledyr i kabinen

Sjekkliste

Vennligst last ned, skriv ut, fyll ut og signer skjemaet nedenfor og ta det med til innsjekkingsskranken. Vi bruker en sjekkliste på flyplassen for å sikre at kjæledyret ditt, reisedokumentene og transportburet oppfyller kravene. Denne prosessen kan ta litt tid, så vennligst ankom flyplassen 3 timer før planlagt avgangstid. Skjemaet er kun tilgjengelig på engelsk.

Kjæledyr i lasterommet

Sørg for å sjekke våre sjekkliste og krav til transportbur for kjæledyr som reiser i lasterommet.

Sjekkliste

Vi bruker en sjekkliste på flyplassen for å sikre at kjæledyret ditt, reisedokumentene og transportburet oppfyller kravene. Denne prosessen kan ta litt tid, så vennligst ankomme flyplassen 3 timer før planlagt avgangstid.

Krav til transportbur

Sørg for at transportburet ditt oppfyller følgende krav:

  • Kjæledyret ditt må kunne stå oppreist med hodet hevet uten å berøre taket, snu seg rundt og ligge komfortabelt.
  • Transportburet må ha et skall av glassfiber eller hardplast.
  • Hjulene på transportburet må fjernes eller blokkeres med gaffateip.
  • Døren må ha sentralisert låssystem som låser begge låsene både på oversiden og undersiden av døren. Hengsel- og låsepinnene må stikke ut minst 1,6 cm utenfor festene over og under døråpningen.
  • Transportburet må være solid nok for å hindre kjæledyret ditt fra å rømme gjennom åpninger i sømmer eller skjøter. Består transportburet av to deler? Sørg for at de er festet til hverandre med bolter. Andre lukkesystemer er ikke tillatt.
  • Transportburet må ha enten to tomme matskåler eller en matskål med to tomme rom for mat og vann. Disse må forsegles eller festes til transportburet og må kunne fylles fra utsiden.
  • Transportburet må ha et teppe, aviser eller annet absorberende materiale på gulvet. Merk at halm ikke er tillatt.

Forberede kjæledyret ditt

Det kan ta litt tid å venne seg til å bytte den komfortable sengen til et transportbur. Vi anbefaler at du lar kjæledyret ditt bli vant til transportburet i fem dager før avreise. Vær oppmerksom på at kjæledyret ditt ikke har lov til å spise eller drikke 2 timer før avreise.

Reiser du med hunden din? Gå en tur med hunden din rett før avgang.

Ikke gi kjæledyret ditt beroligende middel

Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke gir kjæledyret ditt beroligende midler. Det vil føre til at dyret bruker lengre tid på å venne seg til de nye omgivelsene, og kroppstemperaturen kan synke i løpet av flyturen. Kjæledyret bør bare gis et beroligende middel i samråd med veterinæren din.