Vilkår for oppgraderinger

Dette er vilkårene for oppgradering fra Economy Class til Business Class.

1. Oppgradering fra Economy Class til Business Class

1.1 Under innsjekking på nett, ikke mer enn 30 minutter før avgang, eller på en av våre automater på flyplassen, kan KLM tilby passasjerer muligheten til å betale for en oppgradering fra Economy Class til Business Class for en del av reisen. Av og til er dette alternativet tilgjengelig til en redusert pris. Det er også mulig å kjøpe en oppgradering til Business Class for den delen av reisen under innsjekkingen på nett, ved innsjekkingsskranken på flyplassen, i våre KLM Crown-lounger på Amsterdam Lufthavn Schiphol eller ved ombordstigningsgatene. Hvis du kjøper oppgradering til Business Class etter at du har reservert et Economy Comfort-sete, foretrukket sete eller sete med ekstra benplass, vil beløpet du allerede har betalt bli trukket fra prisen for oppgraderingen.

1.2 Etter at du har kjøpt en oppgradering til Business Class for en del av reisen din, har du de samme fordelene som andre passasjerer på Business Class for den delen av reisen din. For Flying Blue-medlemmer vil antall opptjente Miles og XP være de samme som på din opprinnelige billett. Hvis oppgraderingen betales med kontanter, vil du tjene ekstra Miles basert på det totale beløpet i euro du bruker på oppgraderingen.

1.3 KLM har fortsatt rett til å gi et Business Class-sete til en annen passasjer dersom vi mener dette er nødvendig på grunn av operasjonelle og sikkerhetsmessige hensyn. Den endelige avgjørelsen om du får et Business Class-sete er opp til innsjekkingspersonalet og besetningen på flyet for den flyvningen.

2. Forhåndsvilkår

2.1 Hvis du velger et sete ved siden av en nødutgang, krever lover og regelverket at du er i stand til å bidra under en eventuell nødssituasjon. Dette betyr at du må være frisk, fullstendig mobil og ikke ta noen medisiner som kan hindre deg i å utføre disse funksjonene.

2.2 Du må garantere at all informasjonen du gir når du ber om en oppgradering fra Economy Class til Business Class er korrekt, og at du ikke gjør en spekulativ eller falsk bestilling. Videre kan du bare bestille for deg selv eller på vegne av en person som du har tillatelse til å gjøre dette for.

3. Refusjoner

3.1 Hvis du ikke mottar et Business Class-sete selv om du har en oppgradering til Business Class, har du krav på en refusjon av kostnadene assosiert med den delen av reisen som du kjøpte denne oppgraderingen for på følgende betingelser:

(I) Hvis vi har annullert din flyvning

(II) Hvis vi har endret flytype

(III) Hvis du mister forbindelsesflyvningen din med KLM, Air France, Delta Air Lines eller Kenya Airways,

(IV) Hvis vi har brukt vår rett til å tildele Business Class-setet til noen andre basert på operasjonelle og sikkerhetsmessige hensyn

3.2 For å be om en refusjon, skal du fylle ut refusjonsskjemaet for oppgradering til Business Class.

3.3 Ingen refusjon kan bli gitt hvis kriteriene over ikke er oppfylt.