Vilkår for valgfri tjeneste for barn som reiser alene

Her er det du trenger å vite når du bestiller den valgfrie tjenesten for barn som reiser alene, for barn fra 15 til og med 17 år.

1. Tjeneste for barn som reiser alene

1.1 Under en nettbestilling kan en valgfri tjeneste for barn som reiser alene (også kalt UM-tjeneste) kjøpes for KLM-flyvninger. Via KLMs kundekontaktsenter kan du også bestille en valgfri UM-tjeneste for flyreiser som betjenes av Air France eller Delta.

1.2 Den valgfrie UM-tjenesten er tilgjengelig for barn fra 15 til og med 17 år som reiser alene, eller reiser på en annen reiseklasse enn deres forelder eller den voksne ledsageren. Alder gjelder på reisetidspunktet.

1.3 Sørg for å bestille flyvningen for et barn som reiser alene og den valgfrie UM-tjenesten minst 24 timer før avgang.

1.4 Et gebyr for den valgfrie UM-tjenesten kreves for følgende tjenester:

  • Før avgang og etter ankomst vil KLM-betjeningen eller betjening innleid av KLM følge barnet ditt til og fra flyet. De vil også passe på barnet ditt ved forsinkelser.
  • Under flyvningen vil kabinpersonalet vårt holde øye med barnet ditt.
  • Vi vil holde deg oppdatert dersom flyruten til barnet ditt blir endret.
  • På slutten av reisen følger vi barnet personlig til personen som du har autorisert til å hente det.

1.5 Som en del av den kjøpte valgfrie UM-tjenesten, må et samtykkeskjema fylles ut for barn som reiser alene. I tillegg kan noen land ha ytterligere krav. Vennligst sørg for at du sjekker de lokale reglene for reisemålet.

Les mer om samtykkeskjema for mindreårige som reiser utenlands (kun engelsk)

1.6 For at vi skal kunne ledsage barnet ditt under reisen, må du gi KLM tillatelse ved å levere inn håndteringsskjemaet ved innsjekkingsskranken på flyplassen. Håndteringsskjemaet må fylles ut når du bestiller. Du kan fortsatt justere nettskjemaet via Min Reise, eller under innsjekking via internett. Etter innsjekking, kan du kun endre dette håndteringsskjemaet ved å ringe KLMs kundekontaktsenter. Sørg for å ta med 4 trykte papirkopier av en oppdatert versjon av håndteringsskjemaet for alle flyvninger. Alle utskrifter krever en signatur fra barnets forelder eller foresatt, personen som tar med barnet til flyplassen og personen som er autorisert til å møte barnet ved det endelige reisemålet.

Gå til Min Reise

1.7 På flyplassen når du sjekker inn, må du erklære at barnet ditt er sunt og i god form til å fly. Du må også godta at avhengig av reisemålet, kan barnet ditt få noen helsesjekker (for eksempel en temperatursjekk) under tilsyn av personalet som følger barnet ditt.

1.8 Gebyret for en valgfri UM-tjeneste varierer; minimum er 100 EUR per enkeltreise. Vennligst merk at prisene vil bli omregnet til lokal valuta. I noen land blir det lagt til en lokal avgift.

Servicegebyr for enkeltreisebilletterPris
Direkteflyvning innen Europa100 EUR
Direkte interkontinental flyvning150 EUR
Flyvning fra en europeisk flyplass via Amsterdam Airport Schiphol, til en annen europeisk flyplass200 EUR
Flyvning fra en europeisk flyplass via Amsterdam Airport Schiphol, til en interkontinental flyplass (eller omvendt)250 EUR
Flyvning fra en interkontinental flyplass via Amsterdam Airport Schiphol, til en annen interkontinental flyplass300 EUR
KLM-flyvning mellom to flyplasser bortsett fra Amsterdam Airport Schiphol100 EUR
Flyvning fra Amsterdam Airport Schiphol via et reisemål i USA, til en annen interkontinental flyplass250 EUR

1.9 Disse vilkårene for valgfri UM-tjeneste er en integrert del av KLMs generelle transportvilkår, som gjelder for billetten til barnet ditt.

2. Endringer og refusjoner

2.1 Endrings- og refusjonsvilkår for en bestilt valgfri UM-tjeneste følger billettvilkårene dine.

2.2 Hvis du endrer flyvningen eller deler av flyvningen din til en flyvning som betjenes av et annet flyselskap enn Air France, KLM eller Delta, kan vi ikke tilby den valgfrie UM-tjenesten, og en refusjonskupong vil bli utstedt.

3. Bruk av kontaktopplysningene dine

3.1 Kontaktopplysningene du deler med oss vil bli behandlet i henhold til KLMs retningslinjer for personvern.