Vilkår for Tomt sete og Min ekstra plass

Hvis du bestiller et Tomt sete eller Min ekstra plass-sete(r) i Economy Class på flyvninger betjent av KLM, godtar du følgende vilkår.

1. Tomt sete / Min ekstra plass

1.1 «Tomt sete» refererer til et sete på Economy Class ved siden av eget setet ditt som ikke er okkupert av en annen passasjer i løpet av flyvningen.

1.2. «Min ekstra plass» refererer til flere seter på Economy Class ved siden av eget setet ditt som ikke er okkupert av en eller flere passasjer(er) i løpet av flyvningen. Heretter refererer vi til «Min ekstra plass» som «Tomt sete». Siden disse vilkårene gjelder for begge, kan du lese «Min ekstra plass» i stedet for «Tom sete» hvis du ønsker det.

1.3 «Tomt sete» refererer til et standard Economy Class-sete, som kan sperres under innsjekking mot en ekstra avgift.

1.4 Vi gjør vårt ytterste for å imøtekomme forespørselen din om et «Tomt sete». Vi forbeholder oss imidlertid retten til å tildele «Tomt sete» på nytt selv etter ombordstigning av drifts- eller sikkerhetsmessige grunner. Den endelige avgjørelsen tas av bakkepersonalet og kabinpersonalet på dagen for flyvningen. Se artikkel 3 for mer informasjon om refusjoner.

2. Vilkår

2.1 Du kan bestille et «Tomt sete» etter at du har bestilt en KLM-billett. Billetten din er underlagt de Generelle befordringsvilkårene. Når du bestiller et «Tomt sete», godtar du disse setevilkårene, etter å ha overholdt vilkårene i artikkel 2.2 nedenfor.

2.2 Når du bestiller et «Tomt sete», erklærer du at all informasjon du oppgir når du ber om et bestemt sete er korrekt og at du ikke foretar en spekulativ, falsk eller uredelig bestilling. Du erklærer også at du foretar bestillingen kun på vegne av deg selv eller en tredjepart som du har tillatelse til å handle for. Denne tredjeparten må også oppfylle vilkårene angitt i paragraf 2.1.

3. Refusjon

3.1 Hvis du ikke får tildelt et «Tomt sete», har du rett til refusjon av gebyret du betalte for et «Tomt sete» for den aktuelle delen av reisen hvis:

  • KLM-flyvningen din er kansellert.
  • Flytypen eller seteoppsettet for KLM-flyvningen din har endret seg, og et «Tomt sete» er ikke lenger tilgjengelig.
  • Du ikke rakk din internasjonale KLM-flyvning etter en tidligere flyvning med KLM eller en annen SkyTeam-partner.
  • Vi brukte vår rett til å tildele eller omfordele deg «Tomt setet» før eller etter ombordstigning, av drifts- eller sikkerhetsmessige grunner. Den endelige avgjørelsen tas av bakkepersonalet og kabinpersonalet på dagen for flyvningen.
  • Refusjon av kostnadene for et «Tomt sete» vil automatisk bli bedt om for deg hvis «Tomt sete» ikke lenger er tilgjengelig.

3.2 I noen tilfeller tilbyr KLM refusjon dersom en forespørsel om et Tomt sete ikke aksepteres. Du kan be om en refusjon ved å fylle ut refusjonsskjemaet.

3.3 Refusjoner vil ikke bli utstedt hvis kriteriene ovenfor ikke er oppfylt.

Annet

Med denne tjenesten kan vi tilby et tomt sete i Economy Class basert på tilgjengelighet. Dette inkluderer ikke andre tjenester eller produkter enn egenskapene ved setetypen. Det er seter om bord hvor armlenet mellom de 2 setene ikke kan heves. Ved kjøp av et «Tomt sete» eller «Min ekstra plass», har ikke passasjeren lov til å ta med seg ekstra (hånd)bagasje. De originale bagasjevilkårene gjelder fortsatt. Denne informasjonen finner du under bestillingsprosessen.