Nettverk og allianser

Samarbeid med partnere gjør at vi kan styrke og utvide vårt omfattende nettverk og bidra til å styrke knutepunktet vårt, Schiphol.

Strategisk partnerskap

Partnerstrategien vår har tre hovedbyggesteiner. For det første, KLMs deltakelse i den transatlantiske samarbeidsavtalen med Air France og Delta Air Lines. For det andre, samarbeidsavtalen vår med Kenya Airways, Ukraine International Airlines, China Southern Airlines, Xiamen Airlines, og med China Eastern Airlines. For det tredje, et omfattende utvalg av et codeshare-partnerskap på alle kontinenter, noe som gir oss muligheter til å utvide vårt fotavtrykk over hele kloden.

Vårt strategiske partnerskap med GOL i Brasil er også av stor betydning for å forbli førstevalget for hvert kundesegment for reiser mellom Sør-Amerika og Europa.

Partnerskapet med China Southern Airlines og dets datterselskap Xiamen Airlines er nøkkelen til vår Kina-strategi. Vi har en samarbeidsavtale på seks ruter og rundt 40 codeshare-reisemål utenfor KLMs områder i Kina. Dette støtter KLMs operasjoner i hele Kina, inkludert Hong Kong og Taiwan. Sammen med China Southern Airlines og Xiamen Airlines forblir Amsterdam den ledende inngangsporten fra Europa til Kina og fra Kina til Europa med 8 reisemål, som alle betjenes med direktefly fra Amsterdam. Sammen med sine partnere tilbyr KLM 67 flyvninger i uken til reisemål over hele Kina.

KLM-reisemål

På grunn av sammenkoblingen av nettverk som betjenes av et bredt spekter av flyselskaper, tilbyr Amsterdam lufthavn Schiphol passasjerer tilgang til nesten alle større reisemål, over hele verden.

KLM introduserer jevnlig flyreiser til nye reisemål. Ved utvidelse av nettverket holder KLM et tett øye med utviklingen av forretnings- og fritidsreiser i spesifikke land og regioner som tilbyr muligheter for lønnsom vekst. KLM betjener i dag 162 reisemål over hele verden, hvorav 70 er interkontinentale og 92 er europeiske.

System for dobbelt knutepunkt

Amsterdam lufthavn Schiphol spiller en nøkkelrolle i KLMs nettverk. Paris Charles de Gaulle lufthavn er like viktig for Air France. Det såkalte dobbelt knutepunkt-systemet, er som helhet fordelaktig for Air France KLM.

Nettverkene og knutepunktene er tett sammenvevd. Nye reisemål styrker statusen til knutepunktet og øker dermed Schiphols tiltrekningskraft for passasjerer og flyfraktselskaper. I tillegg er den økonomiske innflytelsen til et sterkt knutepunkt gunstig for konkurransekraften til Nederland som helhet, og stimulerer regionale og nasjonale sysselsettingsmuligheter.