Air France KLM

Siden mai 2004 har Air France og KLM Royal Dutch Airlines blitt den største europeiske gruppen av flyselskaper: én gruppe, to flyselskaper og tre virksomheter.

Air France KLM

Sammen frakter Air France og KLM mer enn 77 millioner passasjerer per år. De opererer 548 fly, noe som gjør dem i stand til å fly til 318 reisemål i 118 land. Medlemmer av det felles Air France KLM-bonuspoengprogrammet Flying Blue tjener Miles og blir belønnet på begge flyselskapenes ruter.

Hvert flyselskap har beholdt sin individuelle identitet, handelsnavn og merke. De tre kjernevirksomhetene er passasjervirksomhet, flyfrakt, samt avdelingen for Engineering & Maintenance. Begge flyselskapene opererer fra sine respektive knutepunkter Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam-Schiphol.

Inntekt og aksjer

Air France KLM-aksjene er notert på børsene i Amsterdam og Paris.

Les mer om finansene for Air France KLM

KLM

KLM ble opprettet 7. oktober 1919, og er det eldste flyselskapet som fortsatt opererer under sitt opprinnelige navn. Viktige milepæler i dens nyere historie har vært opprettelsen av en samarbeidsavtale med Northwest Airlines (NWA) i 1989 og oppkjøpet av en eierandel i Kenya Airways i 1996. Amsterdam lufthavn Schiphol (AMS) er KLMs hjemmebase.

Air France

Air France ble grunnlagt 7. oktober 1933. Historien har vært preget av flere store milepæler, inkludert eierandelen kjøpt i UTA i januar 1990 og fusjonen med Air Inter i 1997. I juni 2000 slo Air France og Delta Air Lines seg sammen med Aeroméxico og Korean Air for å lansere SkyTeam-alliansen. Paris-Charles de Gaulle, er Air Frances hovedknutepunkt og Europas nummer én når det gjelder mulighetene for videreforbindelser.