Delft Blue-hus

Nysgjerrig på våre Delft Blue-miniatyrhus? Vi viser deg vårt nyeste tillegg til samlingen og forklarer hvordan du får ditt eget.

Om våre KLM-hus

Du har sikkert sett dem rundt omkring: våre Delft Blue-miniatyrhus, fylt med nederlandsk gin. Hvert av dem viser en ekte nederlandsk bygning. Disse unike gavene har eksistert siden 1950-tallet og er ekte samlerobjekter! Du mottar en når du reiser på Business Class på en interkontinental flyrute.

Hus #101: De Moriaan

Den 7. oktober hvert år feirer vi bursdagen vår ved å presentere et nytt hus. I 2020 skapte vi en miniatyr av De Moriaan til vår 101-årsdag.

Bygningen, opprinnelig kalt «Die Mariaen», ligger på Den Bosch torg og er muligens det eldste mursteinshuset i Nederland. I første halvdel av 1200-tallet bygde adelsmenn som bosatte seg i den nygrunnlagte byen det som et handelshus. På 1950-tallet skulle De Moriaan rives. Heldigvis, etter mange års protest fra beboerne, besluttet kommunen å restaurere bygningen i stedet.

Delft Blue-hus-appen

Alle våre 101 hus har hver en unik historie verdt å lese! Last ned vår Delft Blue-hus-app for å lese mer og holde styr på samlingen din.